Studijska posjeta opštini Plav

U okviru projekta ,,Civilno društvo i lokalna samouprava u jačanju društvene kohezije u Crnoj Gori i Albaniji” prošle sedmice je uspješno realizovana trodnevna studijska posjeta crnogorskim opštinama (Bar, Berane i Plav).

Predstavnici četiri albanske opštine (Kopliku,Vau Dejes, Dajči i Bušati) su 14 juna, odnosno posljednjeg dana posjetili opštinu Plav. Tom prilikom su se sastali sa predsjednikom opštine Orhanom Šahmanovićem, predsjednikom Skupštine Saidom Čekićem, sekretarom Sekretarijata za privredu, finansije i razvoj Melihom Hadžialjević, sekretarom Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Sanijom Šahmanović, predstavnikom Biznis centra Edinom Jadedićem, kao i sa predstavnicima mjesnih zajednica. 

U cilju razvoja prekogranične saradnje i stvaranja partnerskih odnosa između predstavnika crnogorskih nevladinih organizacija i predstavnika civilnog sektora iz Albanije koji su učestvovali u ovom projektu, poslednjeg dana posjete potpisan je i Memorandum o saradnji između ove dvije ciljne grupe. U ime nevladinih organizacija iz Crne Gore Memorandum je potpisala Havaja Preljvukaj iz NVO ,,Pruži mi ruku”, a u ime civilnog sektora iz Albanije Fatbardha Gjonbalaj.